- fluier - cand bunicii mergeau la joc dumineca cantau din fluieru albanez si doba maghiara.
- doba - moldovenii au luat cuvantul doba de la Budapesta
- acatz - este cuvant maghiar, aca'tza (a prinde) nu are etimologie
- traista - iaca un cuvant exportat de albaneza si la maghiara, rusa, poloneza, ruteana si slovaca. Intrebarea e daca fura' rusii in Albania sau albanezii la Moscova dupa traista.
- ma'nz - iaca ca puiu calului ii de la albanezi nu de la daci. Cand au venit calu si iapa de la Roma o fatat iapa in Albania asa ca manzu ieshi albanez.
viezure - o iscoada trimisa de Sinan Pasa nu unul din dobitoacele cu nume dacic.
stepa - rushii au donat cuvantul roma"nilor si francezilor? sau francezii l-u dat rushilor care l-au dat roma"nilor?? sau rusii si francezii au colaborat sa faca un cadou limbii fara cuvinte??? M-or bagat in ceatza.
Porumbițã - Cuvântul porumbițã vine din "Porumb", planta, care vine din latinescul "palumbus" de pe vremea cãnd Traian facea porumb copt in jar. Chiar și culoarea "porumbã" vine de la "porumb" + sufixul ã.
Cioc - vine din Albaneză, Ciocan- exista in mai multa limbi -slava veche,bulgara, ruteana, sarba, maghiara,albaneza,neogreaca. De aici tragem concluzia logică că (ha) "esplicația" e căcăreală. (Lat)
Ingădui - (a permite) conform DEX are etimologie maghiară mai departe sânt date exemple din textele unor scriitori care au luat cuvântul îngădui de la maghiari și l-au utilizat în textele lor: - Creangă, Sadoveanu, Alexandrin Negruzzi, etc.
Stejar - Wikipedia
Termenul stejar este probabil de origine tracicã[necesitã citare]. În trecut lingviștii români i-au atribuit, eronat, origine maghiarã sau bulgãreascã, însã Dimitrie Cantemir îl menționeazã în Descriptio Moldaviae (Descrierea Moldovei) ca fiind un cuvânt inexistent în maghiarã sau bulgarã.[necesitã citare] |