Prânzul - ora 9 dimineața (mic dejun) - mâncare gatita
Amiazu - ora 12-13 - hrana rece la câmp
Ujina(vecerna) - ora 17 - un pahar de rãchie si plașintã( cu branza, mere, etc.)
Cina - ora 20 - mâncare gãtitã
Bãgic (ceaun), Ciganie (tigaie), Laboș (oala), Cãzan (ceaun de alamã), Vãiling (oala cu fund rotund), Cãpșicã (canã micã), Finjie (Canã), Ler (cuptorul de la soba de bucatarie), Tãner (farfurie), Blid(farfurie adâncã), Cuțât (cuțit), Parsãci (dulp de bucatarie), Gârlici (intrarea in pivnițã), Pimițã (pivnițã), Cãmarã, Furchițã (furculițã), Strãcãtoare (tifon pentru strecurat cașul), Pleu (vas de tablă pt.unsoare de porc)
Pitã, Pitã ge hãranã, Mãlai(pitã din fãinã de porumb), Mãlãoni (pitã din fãinã de grâu amestecatã cu porumb)
Pecine în laboș, Tocanã, Perã cu cureci, Carne în ou, Carne friptã, Ciparcã umplutã
Pupi ge crumpi.
Zamã ge- crumpi,dragavei(șcevie), lobodã, urzâcã,brusturi dge cureci, mãcriș, șãlatã.
Zamã cu locșã, zamã cu gãlușce ge griș.
Ouã fierce, fripce,cu slãinã, pãpãradã
Papã,
Coacã de fainã de cucuruz, Coacã ge crumpi
Cureci acru, Moare ge cureci
Tocanã
Mazãre frãmântatã, ghiveci de legume, Bureți cu ou, brânzã și ceapã
Maiosh(domneșce), Mãiecec, Bândoacã, Sânjereț, Jumerã, Slãinã, Aice
Unsoare pã pitã, Muietoare, Zoaft
Unsoare, Uloi ge sãmânțã ge curcubãtã
Plãșintã cu brânzã, Solvoiș,
Coanță - resturi de mâncare,
Adălmaș - Băutură (și gustare) oferită de cineva după încheierea unei tranzacții.
Mleat - mancare amestecata moale
|