Omenii își au originea în munții Carpați.
Acum 15 mii de ani vânătorii de rasă albă făceau incursiuni din Caucaz în toata Europa vara la vânătoare. Topirea ghețarilor și sfârșitul erei glaciare au dus la inundarea zonelor joase. Acum 15 mii de ani Cămpia panonică, Câmpia Banatului, Bazinul Dunării de jos, Băraganul, erau bălți, zone mlaștinoase, improprii locuitului. Astfel, vănătorii noștrii caucazieni (specia Homo sapiens, rasa albă) veneau vara la vânat iar iarna fiid grea se retrăgeau spre sud vreme de 1-2 mii de ani. Vânatul cel mai important erau mamuții, cerbul uriaș, ursul uriaș, omul de Neandertal - toți au fost vânați până la exterminare.
Încalzirea vremii și reducerea vânatului a dus la căutarea unei alte surse pentru existență pentru vânători. Aceasta sursă a fost oaia. Domesticirea oilor, creșterea lor, a fost sursa energetică pentru dezvoltare a primei civilizatii a lumii- Civilizatia Oamenilor. Numele primei civilizații vine de la primul ei legiuitor - OM.
Legile date de Om sânt Cuvântul lui care a fost transmis pe cale orală, prin povești și poezii, prin învățăturile transmise de bătrânii satului fiilor și nepoților, prin "cei 7 ani de acasă), prin colinde și proverbe.
Societatea dezvoltata după cuvântul (legile) lui Om și pe baza economică a creșterii oilor prin transhumanță din munții Carpati vara în câmpiile înconjuratoare iarna a dus la creșterea populației. Astfel Omenii au început să își extindă zona de pășunat întâi prin Europa spre Atlantic, apoi spre nordul Africii, spre India prin Mesopotamia. Peste tot proprietarii de teren au fost crescători de oi, credeau în viața de după moarte și aveau aceleași legi și mod de viață. |