Când eram mic și citeam poveștile cu Făt Frumos care pleca peste 9 mări și 9 țări aveam o senzație vagă de departare, în adolescență am văzut cât de mare era România și am transformat în mintea mea mările și țările în pârâiașe și sate. Acum știu că babele și moșii de la care scriitorii noștrii au preluat basmele și poveștile aveau dreptate. Drumul până în India, sau Scoția, sau Sahara este peste 9 mări și 9 țări.
Oierii lui Om s-au inmulțit de "nu-i mai cuprindea pământul" și au făcut păsuni peste tot. În Europa toți sântem oieri, In Africa de nord până la Sahara am exterminat populațiile de vânători. Ultimii Omeni sânt tuaregii. Drumul spre India a fost mai lung. Omenii au găsit o populatie de vânători mai mare. Au inventat castele. În China a apărut din vânătorii de rasa caucaziană prima populatie de rasă galbenă. Deși oierii au ajuns și pe acolo ulterior au fost înghițiti de populația galbenă. La fel s-a întâmplat în Japonia unde populația Ainu de rasă albă a fost izolată în nord și Coreea. Totuși în Japonia și Coreea limba și trasaturile feței difera China.
Africa subsahariană a fost ocupată în secolul 19 după descoperirea chininei, Australia în secolul 18, America in secolul 16. Civilizțiile precolumbiene, mayașii, incașii, toltecii, sânt de rasă galbenă iar civilizatiile sânt recente max. 2000-2500 de ani și răspândite pe suprefețe mici din timp și spațiu.
Pentru antropologi și istorici am primit un anunț: Nu mai căutați pe Adam și Eva în Africa subSahariană. Ei au fost de rasă albă și au trăit în Mesopotamia. Au avut doi copii: un păstor și un agricultor.
Hai să botezăm primul mascul Homo sapiens Kunta Kinte și pe femela lui Mamba.
|